Top Ad 728x90


Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

, ,

Λεμονής: «Δεν τιμάμε όπως θα έπρεπε τα θύματα της Θύρας 7»


Ο Τάκης Λεμονής μίλησε με αφορμή την επέτειο της Θύρας 7 και τόνισε ότι στην Ελλάδα είμαστε αρκετά πίσω σε νοοτροπία, ώστε να αποτίουμε φόρο τιμής ανεξάρτητα από τα χρώματα.

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στο Κόκκινο 105.5 τονίζοντας: «Οσα χρόνια κι αν περάσουν, είναι κάτι που έχει σημαδέψει τη ζωή μας. Το συγκλονιστικό είναι πως προήλθε ένας τεράστιος ενθουσιασμός από τη νίκη, έγιναν λάθη στην έξοδο των φιλάθλων, ήταν έτσι κατασκευασμένη η θύρα όπου το πλήθος, όσοι ήταν πίσω δεν έβλεπαν τους μπροστινούς, δεν είχαν ανοίξει οι πόρτες, τα τουρνικέ και έγινε αυτό που έγινε… Εμείς όταν γυρίσαμε στα σπίτια μας μετά τον αγώνα πληροφορηθήκαμε τι ακριβώς είχε γίνει και επιστρέψαμε πάλι, αρκετοί πήγαμε στο Τζάνειο να δούμε τι γίνεται, να μάθουμε. Δεν υπήρχε και αυτού του είδους η πληροφόρηση που υπάρχει τώρα… Και όταν έχουν πάει 40.000 άνθρωποι στο γήπεδο, φαντάζεστε τι αγωνία έζησαν οι συγγενείς τους… Ηταν η μέρα που σημάδεψε την ιστορία του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα… Τώρα το «γιατί» είναι μια άλλη συζήτηση. Πολλοί μιλάνε για μη απόδοση ευθυνών αλλά το κακό έχει γίνει και αυτό είναι που μας μένει…».

Για το εάν τιμάται η μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7 έτσι όπως πρέπει: «Σε καμία περίπτωση το σύνολο του ποδοσφαίρου μας δεν αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο γεγονός όπως πρέπει, όπως και άλλα που χουν γίνει μικρότερης έκτασης. Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν ξέρουμε σε κάποια πράγματα να στεκόμαστε με σεβασμό. Αντίστοιχα, στην Αγγλία ξέρετε πολύ καλά τι γίνεται με την περίπτωση της Γιουνάιτεντ και το Χίλσμπορο, πως ακόμη και οι πολύ μισητοί αντίπαλοι των ομάδων αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα. Εδώ στην Ελλάδα δεν το έχουμε αυτό, δυστυχώς. Ο Ολυμπιακός πάντα σε αυτό το γεγονός που έχει σημαδέψει την ιστορία του στέκεται με ευλάβεια, με μεγάλη τιμή και σεβασμό αλλά το σύνολο του ποδοσφαιρικού κόσμου όχι, είμαστε αρκετά πίσω σε νοοτροπία για να μπορούμε πολιτισμένα να αποτίσουμε φόρο τιμής ανεξάρτητα από τα χρώματα.

Είχαμε και πριν από δύο τρεις μέρες ένα ποστάρισμα που υποτίθεται ότι ήταν του Δημήτρη Σαραβάκου, νομίζω το διέψευσαν, ήταν ένα εκπληκτικό πράγμα εάν όντως έχει συμβεί αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε… Πάντως από τον Δημήτρη Σαραβάκο δεν θα με εξέπληττε μια τέτοια κίνηση, είναι ένας κύριος ένα διαμάντι του ελληνικού ποδοσφαίρου… (το διέψευσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός) ναι γιατί είδατε τι αναταραχή δημιουργήθηκε και στο facebook και στο twitter. Είναι έλλειψη πολιτισμού και παιδείας, δεν έχει σημασία το χρώμα και αντίστοιχα καταδικάζω από όποια πλευρά και να προέρχεται την λεκτική βία. Συμπεριλαμβάνει όλες τις ομάδες το λέω για να μη θεωρηθεί πως επειδή προέρχομαι από τον Ολυμπιακό, τα ίδια θα καταδίκαζα και από την πλευρά την δικιά μας».

Για το πώς διαχειρίζονταν την μαύρη επέτειο της Θύρας 7 όταν ήταν προπονητής του Ολυμπιακού: «Είναι ένα σημαντικό κομμάτι να βάλεις τους παίκτες να διαισθανθούν σε ποια ομάδα έχουν έρθει. Είναι ένα κομμάτι της ιστορίας του Ολυμπιακού και πραγματικά τους συγκλόνιζε τους παίκτες. Αλλωστε ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που οποιοσδήποτε και να περάσει έστω και μία ημέρα φορώντας τη φανέλα αμέσως κάτι συμβαίνει μέσα του… Τέτοιου είδους τραγωδίες αλλάζουν το dna των ομάδων, κάποιες τραγικές στιγμές τις μεγάλωσαν αφάνταστα, δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε αλλά αυτό πραγματικά συμβαίνει…».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Top Ad 728x90